Over VSNU

De VSNU, vereniging van universiteiten, wordt gevormd door de veertien Nederlandse Universiteiten. De VSNU behartigt de belangen van haar leden naar kabinet, politiek, overheid en maatschappelijke organisaties. De VSNU is daarnaast een werkgeversvereniging die overleg voert met overheid en werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van de universitaire branche (die circa 43.000 medewerkers telt).

De Nederlandse universiteiten zijn instellingen met een publieke opdracht. Zij zijn in het leven geroepen om de Nederlandse samenleving te verrijken met hun onderwijs, onderzoek en vindingen. Daarom maken de universiteiten graag inzichtelijk hoe ze invulling geven aan hun maatschappelijke opdracht. Dit vindt u onder andere terug in dit branchejaarverslag.

Er zijn 3 technische universiteiten, de Technische Universiteit Delft (TUD), the Technische Universiteit Eindhoven (TUe) en Universiteit Twente (UT). Wageningen University is gespecialiseerd op het gebied van Life sciences, gezonde voeding en leefomgeving. De overige 10 onderzoeksuniversiteiten zijn breed georiƫnteerd. Er zijn ook 8 universitaire medische centra.

 

Technische universiteiten

Breed georiƫnteerde universiteiten

Life sciences, gezonde voeding en leefomgeving

Op de NFU website vindt u meer informatie over de universitaire medische centra in Nederland.

 

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov1
nov2
dec